Блискавкозахист та заземлення

Важко уявити собі офіс чи будинок ХХІ століття без сучасних електричних та електронних приладів, ліній зв’язку, передачі даних, комп’ютерних мереж та іншого високотехнологічного обладнання. Як в професійній, так і в побутовій сфері наша залежність від них постійно зростає. Тому грози, що посилюються останнім часом, приносять досить неприємні «сюрпризи» і викликають все більше занепокоєння. Результатом прояву цих стихій можуть бути:

  • ризик пожеж
  • механічні ушкодження від прямих ударів блискавки в об’єкт
  • перенапруга від ударів блискавок у силові й слабкострумові кабельні лінії
  • індукція атмосферних перенапруг
  • перенапруги в комутаційних процесах

Звичайними наслідками таких неприємних явищ є тривалі складні і дорогі процеси відновлення інженерних систем, кабельних мереж та обладнання. Якщо ж виходить із ладу обладнання виробничого циклу, то це ще й прямі збитки від вимушеної зупинки виробництва.

Для того, щоб уникнути зазначених явищ, ТзОВ «СК Пожежний Захист» пропонує уніфікований підхід до організації захисту за домомогою сучасних систем, який завдяки технологічності й модульності дозволяє оптимізувати систему захисту для кожного конкретного об’єкта, не вимагають значних часових затрат для монтажу, великої площі, додаткового обладнання для установки. Пропонована нами технологія значно підвищує ефективність пристроїв захисту від перенапруги та допомагає уникнути ризику зазначених матеріальних втрат.

Система блискавкозахисту

Основне завдання системи блискавкозахисту полягає в тому, щоб «вловити» струм розряду блискавки та безпечно відвести його в землю, попередивши при цьому термічні, електричні та механічні впливи, що можуть викликати пошкодження та несуть небезпеку для людей.

Система заземлення та вирівнювання потенціалів

Надійне та довговічне заземлення є основою системи блискавкозахисту, безпечної роботи електроустановок. Разом із вирівнюванням потенціалів допомагає уникнути небезпечного іскріння, надає додатковий захист обладнанню електричних мереж та мереж передачі даних при грамотно підібраних матеріалах та правильному їх розміщенні згідно з нормативними документами.

Система захисту від імпульсних перенапруг

Найбільш ефективною є зонова концепція захисту від імпульсних перенапруг, яка разом з правильним розташуванням обладнання, що захищається, дозволяє поетапно зменшити перенапруги до безпечного рівня для кожного виду електричного та електронного обладнання, телекомунікаційних систем, систем передачі даних, ТВ, відео- та супутникових систем.

Наш підхід до проблеми блискавкозахисту та заземлення – це якісні, гідні професіоналів інноваційні рішення оптимальної організації систем комплексного захисту інженерних мереж